(V)äxer så det knakar

Människor är trötta på att riskkapitalister leker affär med vår välfärd och tjänar miljoner på att vanvårda våra äldre och sätta skolor i konkurs. Om detta skriver Hannes Berggren i denna insändare, som var införd i dagens Örnsköldsviks Allehanda.

Nyligen satt jag på ännu ett givande möte med Vänsterpartiet Örnsköldsvik. I ett av de största rummen ABF satt vi med fönstret öppet för att vi än en gång var så många att syret tog slut i rummet. Just den här gången önskade vi tre nya medlemmar välkomna, och ytterligare tre nya medlemmar välkomnades i sin frånvaro. Så här ser det ut nästan varje medlemsmöte vi har numera; nya medlemmar med nya idéer strömmar till varje vecka.

Denna ökning av medlemmar sker inte bara här i Örnsköldsvik, hela Vänsterpartiet växer just nu lavinartat. De senaste siffrorna säger att vi har över 14 000 medlemmar. I några av de senaste mätningarna får Vänsterpartiet över nio procent av väljarstödet, och trenden är att vi ökar. Partiet satte ett mål att gå från 10 000 till 15 000 ’’likes’’ på Facebook innan valet. Det målet är redan uppnått.

Nu måste vi sätta nya mål, tro på oss själva ännu mera, för vi fortsätter att växa. Människor är trötta på att skatter sänks för rika och för storbanker medan skolresultaten kraschar och fattigdomen dubbleras i Sverige. Människor är trötta på att riskkapitalister leker affär med vår välfärd och tjänar miljoner på att vanvårda våra äldre och sätta skolor i konkurs. Människor är trötta på att män i genomsnitt tjänar miljoner mer än kvinnor under ett arbetsliv, och att inkomstskillnaderna mellan könen bara ökar under alliansregeringen. Människor är trötta på en regering som behåller kärnkraften och säljer våra överblivna utsläppsrätter istället för att ta sitt ansvar för miljön. Människor är trötta på Alliansen.

I september 2014 kommer jag lägga min röst på Vänsterpartiet – Sveriges växande progressiva parti – för jag vill se ett socialistiskt och feministiskt Sverige, byggt på en ekologisk grund. Det borde du också göra!

Hannes Berggren