En höst som rör på sig.

Även om vi här på vänsterpartiet Örnsköldsvik är dåliga på att uppdatera den här sidan så betyder det inte att vi inget gör. Tvärt om. Just i höst sker mycket, något ni kan se lite grann av på det preliminära kalendarium som börjats läggs upp under fliken Val 2018.

 

Under gårdagen, den 4de oktober, var en delegation av tre av oss till Kramfors för en träff med andra Vänsterpartister i länet om kollektivtrafiken. Vi fick en fin dragning av Hans Fälldin om hur det fungerar i KollektivTrafikMyndigheten, samt spånade på vad och hur vi vill se busstrafiken utvecklas, och hur vi ska kunna samarbeta runt detta. (Kollektivtrafik inbegriper mycket, dock fokuserades det på busstrafik på detta möte).

 

Jonas Sjöstedt o Marie Buhr på Vänsterdagarna 2018

Under föregående helg, 29:de september till 1 oktober, var 6 vänsterpartister ner på Vänsterdagarna i Malmö. Under fredagen hölls nätverksträffar och ett kulturarrangemang på kvällen. Och under helgen tog ett intensivt program av föreläsningar vida. Samt en fest med imponerande artister under lördagskvällen.
En del av de folkrikaste föreläsningarna går att finna på Vänsterpartiet (riks) youtubekanal. Förhoppningsvis ska vi ha tisdagskvällar då vi gemensamt kan titta på och diskutera en del av dom här föredragen, om intresse finns för det.

 

Ikväll (5/10) har det varit Stormöte i Pingstkyrkan Örnsköldsvik om vårt sjukhus och den nedrustning av akutkirurgin som det ordas om. Jag hoppas att många av er hört talas om mötet och kunde närvara, det är en viktigt fråga som vi alla berörs av, därför tar jag upp även detta möte här även om V. ö-vik inte har något med anordningen av arrangemanget att göra.