Nyheter

V Ö-vik stödjer Klimatriksdagen

https://klimatriksdagen.se/

Att ta hand om vår förstörda jordglob är det mest viktiga målet för vår och alla andra arters överlevnad. Tyvärr smäller kortsiktiga ekonomiska intressen högre och nu har ett antal människor fått slut med tålamod över förhalningen av omställningen till ett hållbart samhälle.

De har gått ihop och kommer den 4-6 Maj hålla en folkriksdag, kallad Klimatriksdagen, i Stockholm.
Saxat från deras hemsida om vad Klimatriksdagen innebär;

”Klimatriksdagens främsta uppgift är att rösta fram bra klimatförslag, som lämnas över till Sveriges riksdag. Var och en kan skriva en motion, ett förslag som man tycker är en nödvändig del av en framtida hållbar svensk klimatpolitik.

Dessa förslag kommer att beredas före och under Klimatriksdagen av utskott, ämnesgrupper för olika områden. Ambitionen är att tillsammans med motionärerna arbeta fram gedigna förslag till klimatåtgärder. Klimatriksdagens deltagare väljer sedan genom röstning ut de bästa förslagen, som lämnas till representanter för Sveriges riksdag. Efter att Klimatriksdagen avslutats ska vi driva en kampanj för dessa inför riksdagsvalet 2018.”

 

Klimatriksdagens värdegrund:
”Vi tar klimatvetenskapens varningar på största allvar. Temperaturökningarna måste begränsas till 1,5 grader. Vi stödjer lösningar som utgår från alla människors lika värde och rättigheter, samt tar hänsyn till rättvisa och utrotande av fattigdom. Detta enligt Parisavtalets (COP21) artikel 2, FN:s allmänna deklaration om mänskliga rättigheter, samt FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.”

Idag har Vänsterpartiet Örnsköldsviks ordförande Anna Sjöberg a partigruppens vägnar skrivit under Klimatriksdagens värdegrund och sluter upp oss bakom denna rörelse.

Kopiera länk