Vänsterpartiet i Örnsköldsvik i spetsen för 6-timmars arbetsdag

Vänsterpartiet i Örnsköldsvik har i vår valplattform ett förslag att Örnsköldsvik ska gå i spetsen i arbetet för ett hållbart arbetsliv genom att genomföra ett försök med 6-timmars arbetsdag på en arbetsplats inom omsorgen. Vi har också finansierat detta i vårt förslag till budget för kommunen.

Valplattformen och förslaget till budget finns här på vår hemsida under flikarna Val 2014 resp Kommunpolitik.

Vi tycker det är bra att även andra partier argumenterar för detta förslag. Som t.ex. i denna insändare i ÖA:  http://www.allehanda.se/opinion/debatt/kortare-arbetstid-ger-fler-jobb-och-battre-halsa

Vi hoppas att de är beredda att också stödja förslaget i kommunfullmäktige. Om Vänsterpartiet växer i valet och blir en viktig del i majoriteten ökar möjligheterna för att det också genomförs i praktiken.