Vi måste stoppa Alliansens systemskifte

Det är dags att rösta bort en regering, som av ideologiska skäl alltid sätter privata intressen före de gemensamma. De ”nya” moderaterna genomför i rask takt det systemskifte som det ”gamla” M ville, men inte kunde. Vänsterpartiets Ulla Andersson uttrycker detta bra i en artikel i Dagens Arbete (läs hela artikeln via denna länk):

”Argumentet för att sälja av statligt ägda bolag är ofta att kunna betala av på statsskulder och därmed få minskade räntekostnader.
– Det är bara en tillfällig inbetalning, regeringen tar inte ansvar för de gemensamma tillgångarna. Långsiktigt innebär utförsäljningar minskade inkomster till staten, men det ger Wallenberg goda affärer, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, till Dagens Arena.
Hon pekar på ett mönster där alliansen säljer ut egendom till riskkapitalister till underpriser och samtidigt genomför skattesänkningar utan att ha ekonomisk täckning. Men statligt ägande är också en fråga om att säkra infrastruktur, kunna styra samhällsutvecklingen efter behov och om demokrati, menar Ulla Andersson.
– I en demokrati ska medborgarna få ta del av vinsten, inte bära förlusterna när riskkapitalisterna flyr. Vi tycker att staten ska äga mer, men de kunde låtit bli Nuon, säger hon.”