En rödare majoritet

Nedanstående insändare av Vänsterpartiets kommunstyrelseledamot Gunnar Fors fanns att läsa i tisdagens Örnsköldsviks Allehanda. 

Här hittar du en länk till insändaren i tidningen.

I fredags fick vi ta del av Socialdemokraternas valplattform för Ö-vik. Den innehåller mycket som är bra och som vi i Vänsterpartiet är överens om.

De skillnader som finns är ofta att Sossarna är lite mera försiktiga, de vill inte riktigt gå hela vägen. Frågor där de skulle behöva pushning av ett starkare Vänsterparti i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna säger ”utred gratis kollektivtrafik – för unga”. Vi i Vänsterpartiet säger: Pröva gratis kollektivtrafik – för alla. Det behöver miljön, landsbygden, de unga, pensionärerna, de arbetslösa, ja alla i kommunen.

Vi föreslår mera personal till skolan och omsorgen. S säger ”satsa på vissa lärargrupper”. Inget tydligt om fler i vård och omsorg. Förmodligen på grund av rädslan för att höja skatten. S vill få fram resurser genom att effektivisera. Det låter bra men innebär i praktiken sådant som ”noll-vik”, att ingen vikarie tas in vid frånvaro och den pressade ordinarie personalen får göra jobbet.

På en punkt är S i Ö-vik föredömligt tydliga. I valplattformen står: ”Mer personal går före vinster i välfärden”. Vänsterpartiet har lagt tydliga förslag om hur de vinstdrivna företagen ska lämna skola, vård och omsorg. Om Stefan Löfven när han var i Ö-vik i lördags lyssnade till de lokala sossarna ökar förutsättningarna för en rödgrön regering.

I Örnsköldsvik vill vi inte ha en annan majoritet. Vi vill ha en röd-röd majoritet. Vänsterpartiet är berett att ta större ansvar här, liksom i många andra väl fungerande kommuner i landet.

Gunnar Fors

V-ledamot i kommunstyrelsen