Höstuppdatering

Hej
Jag hoppas att ni alla har en bra höst.
Tisdagen den 16 oktober har vi i Vänsterpartiet Örnsköldsvik nästa medlemsmöte. Temat för mötet kommer dels att vara en rapport från vår Förhandlingsdelegation. Som just nu jobbar hårt med vårt kommande budgetförslag samt förhandling med Sossarna om eventuellt majoritetssamarbete.

Vi kommer också att prata lite om valrörelsen och försöka utvärdera arbetet runt det. Därför vill jag be er alla att fundera på följande frågor. Och ni får gärna skicka in slutsatser och tankar till [email protected] Frågorna är i första hand tänkta som stöd till att få igång en diskussion.
1. I årets valrörelse har V Ö-vik mer än förut annonserat i olika media. Vilka annonser har du sett? Vilka tycker du har fungerat bäst? (Videoklipp, tidningsannonser, bussar, skyltar m. fl.)
2. Har du deltagit i något event? (Röd Lördag, Valstånd på torget, dörrknackning, telefonringning, valvaka m.fl.) Vad fungerade bra? Vad kan vi göra bättre?
3. Har du några tankar på om hur vi bättre kan nå ut med vår politik? Något vi inte borde göra som vi gör idag? Lärdomar inför framtiden.

Framtiden, som i det här fallet är redan nästa år då det är EU val 2019.
Innan dess ska våra politiska platser i olika nämnder m. fl. tillsättas. Vi behöver få in nomineringar till dessa. Därför har V(i) bildat en nomineringsgrupp som här kommer med information;

Hej och tack för det stöd alla bidragit med i V:s valarbete som i årets val resulterade i att vi ökade från 3 till 5 mandat i kommunen!
Det innebär också att vi behöver fler som tar på sig uppdrag i kommunens olika nämnder. I en nämnd behövs både ordinarie ledamöter och ersättare.
Tillträde sker i januari-19 för kommande mandatperiod och kommunen anordnar utbildning i samband med det. Även Vänsterpartiet kommer att under hösten – 18 att hålla studiecirkel kring hur kommunen och arbetet däri fungerar.
Nämnderna har sammanträde 1 dag/månad och ersättning utgår för förlorad arbetsinkomst samt sammanträdesarvode. Man har rätt att vara ledig från sitt arbete för att delta i i nämndens sammanträde.
Anmäl till någon av oss om du kan tänka dig att delta i någon nämnd eller nominera en partikamrat.
Med vänlig hälsning Gunnar Eklöv, Kerstin Lindgren-Fors, Patrik Paulsson

Kalendarium

För att underlätta har styrelsen på prov satt mötesdagar för hela hösten. I januari får vi utvärdera om vilket ni alla tycker fungerar bättre: bestämma datum möte för möte eller ett helt halvår i taget.
Kalendariumet för hösten ser för närvarande ut som följer:
16 oktober: Medlemsmöte i Partilokalen 18:00-20:00
27 oktober Röd Lördag
10-11 november Höstkonferens med distriktet.
14november Medlemsmöte
Lördagen 17 november: eventuellt ett heldagsmöte med diskussioner och samvaro för alla partimedlemmar.
24 november Röd Lördag
12 december eventuellt, Medlemsmöte med julgröt (eller liknande).
15 december Röd Jullördag

Vår medlem Lena Lundblad kommer börja hålla öppet på torsdagar, varannan vecka, mellan kl 11-14, för enklare lunch, diskussioner och skapande i olika former som stickning m.m. (Medtag eget projekt). Start den 25 oktober.
Därtill öppet på Partilokalen varje tisdagskväll mellan 18-19, 20 om det dyker upp folk.
Plus så ska vi komma igång med de studiecirklar, bokcirkel och kulturarrangemang som vi tidigare diskuterat på olika möten. Tider för dessa hittas enklast på medlemsgruppen på Facebok.

Väl mött önskar Anna S och styrelsen.